HVOR TIDLIG BØR DU BEGYNNE Å LETE ETTER BRUDEKJOLEN?

Å bestemme seg for hvilken brudekjole man ønsker kan være både frustrerende og tidkrevende. Begynner du derimot letingen i god tid vil du kunne være langt mer avslappet og ha muligheten til å faktisk kose deg underveis. Å finne brudekjole er for mange noe man har sett frem til i mange år og har store forhåpninger til, og dersom man planlegger god tid kan man sikre seg at prosessen blir morsom og spennende fremfor stressende.

Enten du planla hvordan drømmekjolen skal se ut når du var 6 år og har full kontroll, eller om du er litt mer i tvil om hva du liker vil det lønne seg å bruke litt ekstra tid på letingen.

Begynn minimum 6 måneder før

For at du skal ha god tid til å gjøre eventuelle endringer eller tilpasninger på kjolen, anbefaler flere designere og bryllupsplanleggere at du begynner å lete senest 6 måneder før bryllupet. Du kan derimot også starte enda tidligere, spesielt dersom du er usikker på hvilken type kjole du har lyst på og hvilke fasonger som passer deg best. Er du ute i god tid vil du da kunne bruke mer tid på å finne kjolen du har drømt om. Det er i tillegg ganske vanlig at man må tilpasse kjolen til bruden slik at passformen er perfekt, og starter man 6 måneder i forveien har man god tid til dette.

Skal du kjøpe kjolen din fra en brudesalong er det også viktig å merke seg at de fleste butikker har seks måneders bestillingstid. Begynner man derfor å se på brudekjoler 7 til 8 måneder før bryllupet, har man god tid til å bestemme seg for hva man liker før man bestiller kjolen.

Bestill en prøvetime for å prøve deg frem

Dersom det er første gang du skal gifte deg og du ikke er helt sikker på hvilken stil du liker, kan det lønne seg å bestille en prøvetime hos en brudesalong. På denne måten får du mulighet til å prøve deg frem og eksperimentere med ulike fasonger og silhuetter og se hvordan kjolene føles og ser ut på. Ettersom det finnes et stort antall forskjellige kjolestiler kan det være lurt å også prøve noen kjoler som du vanligvis ikke hadde valgt eller som du ikke tror du kommer til å like. Dette er et lurt triks ettersom de fleste plagg kan se annerledes ut når man har dem på, sammenlignet med hvordan de ser ut på kleshengeren eller mannekenger.

Handle brudekjole på nett

Det blir stadig vanligere å kjøpe brudekjolen fra andre forhandlere enn hos brudesalonger. Man kan for eksempel kjøpe kjolen brukt, og det finnes et stort utvalg brudekjoler å få kjøpt på nett. Her er det også mye penger å spare da de fleste nettbutikker selger brudekjoler som er langt rimeligere enn om man skulle kjøpt den fra en brudesalong. I tillegg er utvalget enormt stort slik at man lettere kan finne den perfekte kjolen dersom man har en klar idé om hvordan kjolen skal se ut.

Skal du handle på nett er det derimot lurt å være tidlig ute da det fort kan ta litt tid å bestemme seg når utvalget er så stort. Nettbutikker som JJ’s House har utallige kjoler å velge mellom og kjolen sys etter dine mål som du sender inn ved bestilling. Skulle man derimot likevel trenge å gjøre tilpasninger på kjolen vil man ha god tid til dette dersom man bestiller kjolen 6 måneder i forveien. Det er faktisk bare fordeler ved å være ute i god tid.