Waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een avondjurk

De juiste avondjurk kiezen is niet zo eenvoudig. Het is een uitdaging om net die jurk te vinden die helemaal naar jouw zin is en die je als gegoten zit. Omdat het geen dagdagelijkse jurk is, voel je je er misschien wat onwennig in. Komt daar nog bij dat je rekening moet houden met de juiste kleur, de juiste lengte en de juiste jurk voor de gelegenheid waar je naartoe gaat. Met de volgende tips helpen wij je een heel eind op weg.

Een jurk voor elke gelegenheid

Weet voor je een avondjurk koopt naar welk soort evenement je gaat. Is het formeel, glamoureus of casual? Het is de bedoeling dat je outfit daarop afgestemd is. Je wil niet opdagen in een simpele jurk op een glamoureus evenement of uitpakken met een opvallende avondjurk op een simpel avondje uit. Ga op voorhand op onderzoek en informeer je. Het is een kleine moeite om gezichtsverlies te voorkomen.

Less is more

Bij het kiezen van avondjurken is het sleutelwoord ‘eenvoud’. Het leuke aan avondjurken is dat, of het nu voor een formeel dan wel voor een glamoureus evenement is, je met eenvoud toch de geschikte jurk zal dragen. Avondjurken benadrukken immers niet een deel van het lichaam maar tonen het als zijn geheel. Als je eenvoud vooropstelt bij het kopen van je avondjurk mag je er zeker van zijn dat je mooi en stijlvol voor de dag komt. Heb je een eenvoudige jurk maar word je verwacht op een evenement met veel glitter en glamour? Pak dan uit met accessoires. Een eenvoudige zwarte jurk dragen in combinatie met een riem, bezet met blinkende stenen, doet je er al helemaal anders uitzien.

Neem een kleur die matcht

Net zoals bij alle andere outfits heb je een avondjurk nodig in een kleur die bij jouw huid past. Een mooie jurk waarvan de kleur niet past bij je huid zal je zeker niet flatteren. Als je bijvoorbeeld een donkere huid hebt, blijf je beter weg van felle kleuren als oranje en geel. Veel vrouwen kiezen voor zwarte avondjurken omdat die kleur bijna iedereen staat. Webshops als JJ’s House bieden de meeste modellen in verschillende kleuren aan. Pik een kleur uit die jou goed gaat en je hebt het model van jouw keuze in de juiste kleur.

Ken je figuur

Ook al hou je enorm van zeemeermin baljurken, weet dat niet iedereen er zo fantastisch mee staat als Beyonce of Kim Kardashian. Het is belangrijk dat je een avondjurk kiest die bij de vorm van jouw lichaam past. Dat wil zeggen dat de jurk de troeven van jouw lichaam uitspeelt en de minder mooie kantjes verbergt. Daarom bestaan er avondjurken in heel veel modellen, zodat er zeker enkele bij zijn die jou als gegoten zitten. Weet je niet goed welk model bij jouw figuur past? Avondjurken met een V-hals of A-lijn jurken passen iedereen. Daarmee speel je op zeker!